Terpstra en Becking tweede in Pearl Izumi BeNeLux-Cup Houffalize

Terpstra en Becking tweede in Pearl Izumi BeNeLux-Cup Houffalize

Op een parcours dat het uiterste vergde van de deelnemers, heeft Bart de Vocht zijn tweede opeenvolgende zege in de Pearl Izumi Benelux Cup geboekt. De 22-jarige Belg rekende vrijdag in Houffalize af met Hans Becking  (Betch.nl-Superior) en de Portugees David Rosa. Bij de vrouwen finishte Nederlands kampioene Anne Terpstra (Habitat) als tweede. Zij moest alleen de Zwitserse Kathrin Stirnemann voor zich dulden. Derde werd de Franse Laura Metzler, vierde Annemarie Worst (Giant).

De explosieve en technisch vaardige De Vocht voelde zich – net als in de eerste manche in Nieuwkuijk – erg in zijn element op het lastige rondje rondom Hotel Ol Fosse d’Outh. Hij reed al vroeg alleen weg. Hij werd nog op de hielen gezeten en achterhaald door Rosa, maar die verloor tijd door een lekke band. Dat overkwam ook Frank Beemer, die een tijdje met Becking samen streed voor plek drie. Op het rondje was het veelal ‘ieder voor zich’. Zwaar, uitdagend, maar zeer mooi. “Echt mountainbiken dit. Daar doen we het voor”, zei nummer twee Becking na afloop.

Terpstra had geen goede start, maar vocht zich daarna naar voren. “Conditioneel zit het wel goed”, zei ze. “Daarom is het wel zonde van mijn start. Daarna heb ik gelukkig wel lekker gereden. Ook technisch ging het prima. Het was wel een fantastisch rondje. Lastig, maar daar kan ik wel van genieten.”