Matthews: 'Had kunnen winnen'

Matthews: 'Had kunnen winnen'

Michael Matthews (Orica-GreenEdge) werd gisteren voor het tweede jaar op rij tweede in de Brabantse Pijl. De Australische sprinter liet zijn ploeg de hele dag werken, maar kwam daardoor alleen te zitten in de finale. Ben Hermans (BMC) werd niet teruggepakt in de slotfase, waardoor Matthews alleen nog voor plaats twee kon sprinten.

,,Ik had echt de benen om te winnen", verklaarde Matthews aan Sporza. ,,Mijn ploeg controleerde de hele koers, totdat ze begrijpelijk verdwenen in de finale. Ik hoopte dat er ook andere ploegen waren die de koplopers wilden gaan terughalen, maar dat gebeurde niet. Zondag in de Amstel Gold Race zou ik precies hetzelfde koersen."

Matthews kijkt uit naar de Ardennenklassiekers. ,,De koers van vandaag was een goed teken voor de Ardennen. Ik wilde hier een goed resultaat behalen en misschien is de tweede plaats het maximaal haalbare. Ik ben blij met mijn vorm. Ik dacht dat ik vermoeid uit de Ronde van het Baskenland ging komen, maar ik ben nog redelijk fris. Ik kijk uit naar de Amstel Gold Race. Die koers ligt me het beste."