UCI bevestigt testwedstrijden met schijfremmen

UCI bevestigt testwedstrijden met schijfremmen

Er wordt komend najaar tijdens enkele profkoersen geëxperimenteerd met schijfremmen. Dat heeft wereldwielerbond UCI dinsdag bevestigd tegenover CyclingWeekly.

De UCI heeft naar eigen zeggen groen licht gegeven voor het gebruik van schijfremmen tijdens enkele geselecteerde wedstrijden in augustus en september 2015. Elke ploeg mag in twee koersen naar keuze (van de selectie) gebruik maken van het nieuwe remsysteem.

De testperiode zal ook in 2016 doorgezet worden. ,,Als de ervaringen bevredigend zijn zal de schijfrem in 2017 officieel door de UCI worden ingevoerd in de WorldTour", laat de UCI in een verklaring weten. ,,Het is de bedoeling om schijfremmen op alle niveaus van het wielrennen te introduceren."

,,Ondanks dat schijfremmen al meer dan een decennium in het mountainbiken en al twee jaar in het veldrijden gebruikt worden, moet de introductie ervan in het wegwielrennen goed bestudeerd worden in samenwerking met alle directe betrokkenen", meent UCI-voorzitter Brian Cookson. ,,Daarmee bedoel ik renners, teams en fabrikanten. Deze stap is onderdeel van het verlangen van de UCI om innovatie aan te moedigen om het wielrennen nog aantrekkelijker te  maken."