Vanmarcke: 'Ik heb van niemand schrik'

Vanmarcke: 'Ik heb van niemand schrik'

Sep Vanmarcke ligt niet wakker van zijn status als een van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. ,,Het is terecht dat er druk is, die leg ik mezelf ook op. Sinds vorig jaar heb ik daadwerkelijk het idee dat ik de Ronde kan winnen”, zegt de kopman van Lotto-Jumbo. ,,Ik heb van niemand schrik, al zijn een aantal concurrenten heel goed in vorm. Tom Boonen en Fabian Cancellara ontbreken, maar desalniettemin blijven er veel andere kanshebbers over. Ik denk in de eerste plaats aan Geraint Thomas. Hij is een heel gevaarlijke klant. Ik denk dat er vijf, maximaal tien renners zijn die zondag kunnen winnen. De Ronde van Vlaanderen is zo zwaar dat de favorieten altijd omhoog komen drijven. Als ik geen pech heb, kan ik heel ver komen. Hopelijk met veel ploeggenoten om mij heen.”

Door ziekten en blessures verliep de voorbereiding van Lotto-Jumbo niet heel soepel. Ploegleider Nico Verhoeven: ,,De jongens hebben woensdag in lekker weer kunnen trainen. Dat was wel zo fijn. De mannen, en vooral Sep, zijn in orde. Dat zorgt voor vertrouwen, want een team is zo goed als de kopman. We moeten goed inspelen op de verrassende moves. Feit is dat Sep altijd wil koersen en daardoor zit hij er vaak bij. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Bovendien wordt het zondag niet heel warm, dat is ook geen nadeel voor Sep."

De ploeg: Tom Van Asbroeck, Rick Flens, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.