Swift wint lastige rit in Coppi e Bartali

Swift wint lastige rit in Coppi e Bartali

Ben Swift was de beste in een zeer heuvelachtige etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Na 156 kilometer tussen Cesenatico en Sogliano al Rubicone kwam de Brit van Team Sky als eerste over de streep, voor Mattia Kvasina (Felbermayr-Simplon) en Manuel Bongiorno (Bardiani-CSF). Swift is gelijk de nieuwe leider in het algemeen klassement.

In het begin van de koers reed een kopgroep van zeven renners vooruit, met daarbij onder meer Manuel Belletti (Southeast) - winnaar van de openingsetappe - en Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise). In volle finale werkten vooral Team Sky en Bardiani-CSF aan de achterstand van het peloton.

De vluchters werden op de laatste beklimming van de dag gegrepen, waarna Ben Swift (Team Sky), Manuel Bongiorno (Bardiani-CSF) en Mattia Kvasina (Felbermayr-Simplon) weg reden. In het achtervolgende groepje werd leider Davide Rebellin (CCC Sprandi-Polkowice) gelost.

Vanaf de top van de laatste beklimming had het trio nog acht kilometer te gaan. Acht seconden na de koplopers volgde een achtervolgende groep van zeven renners. De zeven konden het trio echter niet meer achterhalen, waarna Swift de andere twee klopte in een sprint.