Armstrong reageert positief op CIRC-rapport

Armstrong reageert positief op CIRC-rapport

Lance Armstrong heeft, ondanks het feit dat hij levenslang geschorst blijft, overwegend positief gereageerd op het CIRC-rapport, dat vanochtend in alle vroegte gepubliceerd werd. ,,Ik ben de CIRC dankbaar voor het zoeken naar de waarheid en het mij de mogelijkheid bieden daarbij te kunnen helpen", zo laat hij een officiële verklaring weten.

De 43-jarige Amerikaan was één van de 174 getuigen, met wie de onderzoekscommissie uitgebreid sprak. De gevallen Tourheld bracht twee dagen door met CIRC-onderzoekers Peter Nicholson en Ulrich Haas en heeft in die gesprekken volgens zijn advocaat Elliot Peters alles gedaan om het onderzoek te stimuleren. ,,Hij heeft elke vraag die ze stelden zonder beperkingen beantwoord. Daarnaast is hij akkoord gegaan met een vervolgafspraak als dat nodig zou zijn en heeft hij alle gevraagde documenten waar hij toegang tot had aan hen overhandigd."

Armstrong zelf hoopt dat de publicatie van het rapport doping voorgoed uit de wielersport kan doen verdwijnen. ,,Ik heb spijt van veel dingen die ik gedaan heb. Ik hoop dat het onthullen van de waarheid leidt tot een schone, dopingvrije toekomst voor de sport waar ik zo van houd en dat jonge renners hun droom kunnen najagen. Dat ze niet voor dezelfde keuzes, waar veel van mijn vrienden, ploeggenoten en concurrenten mee te maken hebben gehad, komen te staan."