Boom over start bij Astana: 'Het voelt goed'

Boom over start bij Astana: 'Het voelt goed'
  • Astana Astana

Lars Boom heeft het naar zijn zin bij Astana, de ploeg waar de 29-jarige Nederlander onlangs naar overstapte. ,,Het voelt goed om nieuwe mensen om me heen te hebben. Het is een andere 'vibe' in mijn carrière", verklaart de Brabander tegenover de NOS.

Jarenlang reed Boom in Nederlandse dienst. Eerst bij Rabobank, later bij Blanco en Belkin. Afgelopen winter sprong hij in het diepe door bij Astana te tekenen. Even wennen, zo vond ook Boom. ,,Nu is het iets anders, meer met handen en voeten praten. Dat doen Italianen wel vaker. Ik heb geen moeite om me duidelijk te maken."

Klassiekers

Komend weekend staat de ex-veldrijder niet aan de start bij de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Astana laat het Vlaamse openingsweekend namelijk aan zich voorbij gaan. Van onvrede is bij Boom geen sprake. ,,Het openingsweekend is heel mooi, maar de datum vind ik altijd erg lastig. Hierna heb je namelijk Parijs-Nice en daarna beginnen de echte klassiekers pas. Daar wil je ook goed zijn. Ik denk dat je nog beter kunt zijn als je eerst op hoogtestage gaat, dan Parijs-Nice rijdt en dan toewerkt naar de klassiekers."