Olivier, Van Baarle en Van der Lijke geven een cijfer

Olivier, Van Baarle en Van der Lijke geven een cijfer

Daan Olivier (Giant-Shimano), Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) en Nick van der Lijke (Belkin) werden afgelopen jaar door Wieler Revue gevolgd in de rubriek ‘In het spoor van’. In de laatste aflevering gaven ze alle drie een cijfer voor hun seizoen. Hoe beoordelen ze zichzelf?

 

Daan Olivier: ,,Toch wel een goed cijfer, tussen een 7,5 en een acht denk ik. Het was een goed jaar! Ik heb boven verwachting gereden, daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. Een paar pechdingen gehad, maar ook hele mooie dingen. Vooraf had ik niet gedacht dat ik dit al zou kunnen. Ik heb mezelf verbaasd, zonder meer."

 

Dylan van Baarle: ,,Toch wel een acht denk ik. Voor de eerste helft een zeven en tegen het einde een negen, dan kom je daar op uit. Er moet ook ruimte zijn voor verbetering natuurlijk. Hopelijk kan ik volgend jaar in een dienende rol voor Sebastian Langeveld nog verder komen. Daarvoor moet ik vooral sterker worden, dit seizoen is daar heel goed voor geweest.”

 

Nick van der Lijke: ,,Een 6,5. Het voorjaar was niet goed, maar het najaar wel. Als je dat tegen elkaar afweegt kom je ongeveer op een 6,5 uit. Ik denk dat realistisch is. Ik word stap voor stap beter en hoop dat ik er morgen een zeven van kan maken.”