Dylan van Baarle steekt hand in eigen boezem voor verloren voorjaar: 'Niet goed gecommuniceerd, focuste me met oogkleppen op mijn trainingen'

Dylan van Baarle beleefde een verloren voorjaar en steekt zijn hand daarbij ook in eigen boezem.

Baarle

In zijn podcast In Koers gaat hij in op zijn voorjaar, waarin hij viel in de E3 Saxo Classic, ziek werd voor Dwars door Vlaanderen, er niet aan te pas kwam in de Ronde van Vlaanderen en vervolgens ook Parijs-Roubaix moest overslaan. "Tijdens de vorige podcast voelde ik me goed, maar de dag erop werd ik wakker in het zweet en met koppijn."

Daardoor miste hij Dwars door Vlaanderen, maar toch deed hij mee aan de Ronde van Vlaanderen, waar hij naar eigen zeggen goede benen had. Tot het begon te regenen. "Ik merkte meteen dat het op mijn lichaam sloeg. Van een goede gevoel ging ik naar niet meer 350 watt kunnen rijden. Ademen begon gewoon pijn te doen.

Les uit trekken

Nadien is Van Baarle naar Zuid-Limburg gegaan om te trainen. Op woensdag maakte hij een duurrit in de regen en een dag erop verkende hij Parijs-Roubaix ook in de regen.

"De maandag na de Ronde was ik nog echt verrot en ik wilde de trainingen die ik moest doen per se uitvoeren, maar dat was misschien niet de ideale voorbereiding qua herstel."

Voor Parijs-Roubaix raakte de Nederlands kampioen weer ziek. "Het was achteraf niet slim, maar daar moeten we lessen uit trekken en volgend jaar zeker voorkomen. Ik had maandag en dinsdag beter bespreekbaar moeten maken dat ik minder herstelde dan normaal. Het is ook vanuit mij dat ik me zo met oogkleppen op die trainingen focus. Of het nu sneeuwt of dertig graden is, of dat ik desnoods vijf uur op de Tacx moet."

"Het moest gebeuren zoals het in mijn hoofd zat. Dat is iets waarover ik moet nadenken dat het niet altijd dé manier is om het zo te doen. Ik heb niet goed gecommuniceerd. Ik weet zeker dat als ik dat wel had gedaan dat Mathieu (Heijboer, red.) had gezegd dat ik iets korter had kunnen trainen. Het is klote dat het in deze periode is, maar soms moet je je hoofd keihard stoten om die fouten niet meer te maken."