Derde plaats voor junior Dekker

Derde plaats voor junior Dekker

Jens Dekker zorgde voor de tweede Nederlandse podiumplaats bij de Superprestige in Zonhoven. Dekker werd derde bij de junioren en zorgde zo samen met de eveneens als derde geëindigde Lars van der Haar (elite) voor een tweede succesje van de oranje brigade. De winst bij de juniorenwedstrijd was voor de Belg Eli Iserbyt.

Bij de vrouwen triomfeerde Belgisch kampioene Sanne Cant en eindigde Sabrina Stultiens op plaats vijf als beste Nederlandse. Wereldkampioene Marianne Vos ontbrak in Zonhoven, aangezien zij pas medio december haar eerste cross van het seizoen rijdt.

Bij de nieuwelingen was Thymen Arensman de beste Nederlander:  zesde. Hij was de eerste niet-Belg in de uitslag. Florian Vermeersch was de beste van de Belgen en won dus.

Ook bij de beloften pakte een Belg de winst: Wout Van Aert won daags nadat hij bij de Koppenbergcross een dag eerder nog won bij de elite. Mathieu van der Poel rijdt anders dan zijn rivaal Van Aert de Superprestige bij de elite, waar hij vijfde werd. Martijn Budding was nu op  plaats elf de beste Nederlander.