Van der Poel sterk naar overwinning Superprestige

Van der Poel sterk naar overwinning Superprestige

Mathieu van der Poel heeft de openingswedstrijd van de Superprestrige op zijn naam geschreven. Van der Poel slaagde in een alles of niets poging om Lars van der Haar bij te halen die op dat moment op meer dan een halve minuut voorsprong reed. Van der Haar ontsnapte op vier ronden van de finish van zijn concurrent Kevin Pauwels en het leek er lang op dat niemand er meer aan zou komen. Hij werd uiteindelijk tweede voor Sven Nys die derde werd.

Van der Poel reed zijn eerste cross bij de elites en wist meteen te winnen. ,,Het is wel apart om meteen zo'n grote wedstrijd bij de elites te winnen maar ik wist dat mijn conditie super was na de WK op de weg." Broer David werd vierde achter Sven Nys, geen verrassing volgens Mathieu: ,, Ik heb in de training gezien dat David heel goed is, maar hij moet alleen steeds van ver komen."

Lars van der Haar baalde na afloop van zijn tweede plaats: ,,Ik reed zo lang op kop en dat is het balen dat ik nog bijgehaald wordt. Het is wel mooi voor Mathieu maar had toch liever zelf gewonnen."