Sergio Henao maakt comeback in Zwitserland

Sergio Henao maakt comeback in Zwitserland
  • Sergio Henao Sergio Henao

Sergio Luis Henao keert in de Ronde van Zwitserland terug in het wielerpeloton. De Colombiaan werd door zijn ploeg Sky op non-actief gezet wegens afwijkende waardes bij interne controles. Vervolgens is de Sky-renner tien weken lang onderzocht.

Het onderzoek biedt waardevolle inzichten in de fysiologie van renners 'geboren op hoogte', zoals de Colombiaanse renners. Teambaas Dave Brailsford: ,,We hebben een beter inzicht in hun specifieke fysiologie en we hebben waardevolle inzichten gedaan in de effecten van hoogte."

De manager van Team Sky heeft geen spijt van de beslissing Henao op non-actief te zetten. ,,Het was eerlijk voor zowel de renner als het team en evenals het onze beslissing was hem uit koers te halen, is het ook onze beslissing hem terug te laten keren. We staan volledig achter hem."

Daarnaast is hij verheugd over de terugkeer van Sergio Henao in het peloton. ,,We zijn blij dat we Sergio weer kunnen verwelkomen in de koers en kijken er naar uit hem in de Ronde van Zwitserland te zien."