Deze 15 renners pakten het meeste prijzengeld in het voorjaar

Mathieu van der Poel is niet alleen op sportief vlak, maar ook op financieel vlak dé man van het voorjaar.

geld

Mathieu van der Poel heeft een pak geld verdiend aan zijn fenomenale voorjaar. De wereldkampioen won de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix en dat leverde hem 79.500 euro prijzengeld op. Daarmee is hij de absolute grootverdiener van het afgelopen voorjaar.

Zijn ploegmakker en boezemvriend Jasper Philipsen staat op plek twee. De 'Vlam van Ham' verraste met winst in Milaan-San Remo en finishte net als vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix. Hij won ook de Classic Brugge-De Panne en een rit in Tirreno-Adriatico. Hij verdiende 66.035 euro aan prijzengeld.

Tadej Pogacar ziet na dit voorjaar 41.000 euro op zijn bankrekening verschijnen. 20.000 euro daarvan streek hij op na zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik.

Een verrassende naam in het lijstje is Tim Merlier op plek vijf. De Belgische topsprinter scoorde niet in de topklassiekers, maar zijn vijf ritzeges en twee zeges in klassiekers, leverden hem 23.830 euro op. Wout van Aert verdiende aan zijn ultrakorte voorjaar 15.515 euro.

Volledige top 15

De volledige top-15:

Voor de gewone sterveling zijn dit hele mooie bedragen. Voor de wereldtoppers is het echter een habbekrats in vergelijking met het miljoenensalaris dat ze elk jaar opstrijken. Tadej Pogacar is grootverdiener met een salaris van 6 miljoen euro per jaar.

Voor de gewone sterveling zijn dit hele mooie bedragen. Voor de wereldtoppers is het echter een habbekras in vergelijking met het miljoenensalaris dat ze elk jaar opstrijken. Tadej Pogacar is grootverdiener met een salaris van 6 miljoen euro per jaar.

Onder de Sloveen staan Primoz Roglic (4.5 miljoen euro), Mathieu van der Poel (4 miljoen euro), Jonas Vingegaard (4 miljoen euro), Wout van Aert (3.5 miljoen euro), Remco Evenepoel (2.8 miljoen euro) en Tom Pidcock (2.7 miljoen euro).

Pelotonpraat
  • Unsplash/Ibrahim Boran