Demi Vollering tekent persoonlijk contract bij Nike: 'We willen mensen inspireren om in beweging te komen'

Demi Vollering heeft een persoonlijk contract getekend bij Nike. 

Vollering

Dat maakte de winnares van de laatste Tour de France Femmes bekend via sociale media. "Met de steun van Nike zal ik de dromen en doelen die ik mij voor de komende jaren heb gesteld nastreven."

De samenwerking met het Amerikaanse merk gaat verder dan alleen het sportieve. "Ik ben me bewust van mijn rol binnen het vrouwenwielrennen en de vrouwensport in het algemeen. Dat biedt ook kansen. Samen met Nike kan ik gemeenschappelijke doelen bereiken en mijn boodschap effectief uitdragen. We willen mensen inspireren om in beweging te komen. Samen maken we die droom waar."

Bewegen

Dat Vollering begaan is met de maatschappelijke zaak bleek vorig jaar zomer al toen ze tijdens de Tour de France Femmes in gesprek met de NOS een oproep deed naar de jeugd. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen gewoon veel naar buiten gaan. Een keertje gaan sporten, een keertje bewegen. Dat is zó belangrijk, zeker op jonge leeftijd."

"Als kind heb ik daar zoveel van genoten. Het heeft me zoveel geholpen in het leven. Zeker in deze tijden waarin kinderen steeds meer binnen zitten, op hun telefoontjes, denk ik dat het heel belangrijk is dat ze naar buiten gaan en kunnen ontdekken wie ze nu eigenlijk zijn."

Nieuws
  • Cor Vos