Rebellin rijdt waarschijnlijk zijn laatste jaar

Rebellin rijdt waarschijnlijk zijn laatste jaar

Davide Rebellin staat vandaag aan de start van zijn achttiende deelname aan de Amstel Gold Race. De eerste editie die Rebellin uitreed, in 1994, finishte hij als vijfde. De kans is groot dat hij vandaag zijn laatste 'Gold Race rijdt. "Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar.''

Toch  gaat de wielerwereld Rebellin absoluut niet tegenstaan, zo laat hij aan de NOS weten. "Als je gemotiveerd bent, is niets onmogelijk. Ik vind het nog leuk om te trainen, wedstrijden te rijden en om als renner te leven. Ik moet nu goed letten op mijn herstel en mijn voeding. Dat is nu veel belangrijker dan een paar jaar geleden."

Nu het einde van zijn loopbaan nadert, denkt Rebellin alvast na over zijn bezigheden na zijn carrière. Voor een zwart gat is hij niet bang. "Ik weet al wat ik wil gaan doen. Ik wil met amateurs gaan rijden. Mijn ervaring delen, advies geven over training en voeding." De vorm van Rebellin in aanloop naar de Amstel Gold Race is goed, zo bewijst zijn veertiende plek in de Brabantse Pijl. "Ik zie er geen echte favoriet tussen zitten. De koers ligt open voor heel veel renners. Waarschijnlijk wordt het beslist op de Cauberg, vlak voor de finish. Daarna volgt er, denk ik, een sprint van tien of vijftien man. Ik hoop daarbij te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan."