decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Canyon-SRAM plukt elfde renster uit Zwift Academy

Canyon-SRAM heeft de selectie bijna rond. De laatste renster die zich bij de Duitse vrouwenploeg mag voegen komt uit de Zwift Academy.

Momenteel staan er tien renster onder contract voor 2017 bij Canyon-SRAM, waaronder Lisa Brennauer en Pauline Ferrand-Prevot. De elfde en laatste renster is de winnaar van een Zwift-competitie.

Door een samenwerking tussen Canyon-SRAM en het virtuele trainingsprogramma Zwift konden vrouwen wereldwijd zich opgeven voor de kwalificatieronden. Daarbij moest zij bij de Zwift Academy groepstrainingen volgen. Uiteindelijk bleven er tien dames over voor de halve finale en dat tiental is na een periode van fysieke testen, dopingcontroles en persoonlijke begeleiding gereduceerd tot drie.

Deze drie vrouwen gaan volgende maand mee op trainingskamp naar Mallorca. Op het Spaanse eiland wordt bepaald wie de sterkste van de drie is en wie volgend jaar voor de Duitse wielerploeg mag koersen. Canyon-SRAM wil met dit initiatief nog meer vrouwen warm maken voor de wielersport.

Foto: Cor Vos