decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Ulissi verkiest eerste Tour de France boven honderdste Giro

Diego Ulissi geeft verstek voor de Giro 100. De zesvoudig ritwinnaar in de Italiaanse ronde maakt zich op voor zijn eerste Tour de France.

Dat vertelde de Italiaan van UAE Abu Dhabi voorafgaand aan de Gran Premio Costa degli Etruschi, die vandaag op het programma staat. "Welke grote ronde ik rijd, weet ik nog niet. Daar nemen we aankomende week een beslissing over", zei Ulissi enkele weken geleden aan Cyclingnews.

"Ik heb nog nooit de Tour de France betwist, ik zou dat graag eens doen. Misschien is dit wel het goede jaar daarvoor. Het is ook de honderdste Giro d'Italia, dus dat blijft ook een mogelijkheid natuurlijk." Die beslissing die zou volgen, werd deze week inderdaad genomen.

Diego Ulissi won in de Giro d'Italia van 2016 twee etappes.

Ander programma

"Ik rijd dit jaar inderdaad de Tour de France", antwoordde de Italiaan aan SpazioCiclismo. De Italiaanse website ving al eerder de geruchten op. "Ik kies dit jaar eens voor een andere kalender dan de voorgaande jaren." Rui Costa komt wel aan de start van de Giro d'Italia; de Portugees die na anderhalf jaar droog te hebben gestaan een etappe won in de Vuelta a San Juan rijdt voor het eerst niet de Tour, maar een andere grote ronde.

"Ik vind het natuurlijk jammer dat ik de Giro d'Italia niet rijd", vertelde Ulissi. "Maar het is goed voor mij om ook eens een ander programma te rijden, dat houdt me gemotiveerd."

De klassiekers van eind april staan wel op zijn programma. Ulissi begon zijn seizoen goed in de Tour Down Under; de Italiaan werd vijfde in het klassement.

Foto: