Belgische koersen gaan tot eind maart niet door

Het wielervoorjaar staat compleet op zijn kop. Het Belgische Ministerie van Sport heeft namelijk aangekondigd dat tot eind maart geen sportevenementen worden gehouden in België. Dat betekent dat onder meer Nokere Koerse, Gent-Wevelgem en de E3 BinckBank Classic niet doorgaan.
Kristoff

Minister van Sport Ben Weyts hield vandaag overleg met verschillende Vlaamse federaties uit de topsport, waaronder Cycling Vlaanderen. Daaruit is het besluit gekomen dat alle sportevenementen worden afgelast. Alleen het voetbal zal doorgaan, maar dan wel zonder publiek. "Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen."

De sportorganisaties vertellen dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat het op dit moment simpelweg niet anders kan. "Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen, maar die kracht wordt een kwetsbaarheid wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen."

Laatste nieuws