MPCC: 'Blijf binnen en train niet op de weg'

De MPCC, de organisatie voor geloofwaardige wielersport, roept al zijn leden op om niet met de fiets naar buiten te gaan en binnen te blijven in verband met het coronavirus.
MPCC: 'Blijf binnen en train niet op de weg

"Als enkelen van jullie zich nog afvragen of ze buiten kunnen gaan trainen, het antwoord is 'nee'", klinkt het bij monde van Pierre Lebreton, hematoloog van de organisatie. "Je zorgt ervoor dat het virus zich minder snel kan verspreiden en wanneer je een ongeluk zou krijgen, breng je extra belasting voor de ziekenhuizen."

Daarom noemt de MPCC haar leden, maar ook alle andere wielrenners, op om zich vooral aan de richtlijnen van overheden te houden. "In veel landen wordt ons al gevraagd om thuis te blijven om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken. Hou je aan de richtlijnen, of je nu een amateurrenner of wereldkampioen bent."

"Wielrenners zijn bovenal onderdeel van de wereldbevolking. Solidariteit is een essentiële waarde die sport moet uitstralen, vooral in deze omstandigheden", klinkt het. "We zijn er van overtuigd dat onze leden, uit meer dan 30 verschillende landen, naar de richtlijnen handelen, ongeacht de impact op hun professionele sportlevens en hun doelen."

Laatste nieuws