Plugge woedend: 'Dit is een ongelooflijk slecht signaal'

Afgelopen dinsdag maakte de UCI het programma van het WK bekend, dat begint op 20 september met het WK tijdrijden voor mannen. Een week later eindigt het WK met de wegwedstrijd. Ook is er ruimte gemaakt voor de mixed relay en dat laatste zette kwaad bloed bij verschillende ploegleiders.
Plugge woedend: 'Dit is een ongelooflijk slecht signaal'

Patrick Lefevere reageerde cynisch op Twitter en kreeg daarin bijval van Richard Plugge, zoals te zien is in onderstaande tweet.

De boosheid van Plugge zit hem in het feit dat de Mixed Relay 'gewoon' verreden wordt. Een onderdeel waar de meeste ploegleiders op z'n zachtst gezegd niet warm voor lopen. Op dit moment is het überhaupt de vraag of we nog gaan koersen", legde Plugge uit aan de NOS. "Er zijn heel veel organisatoren, ploegen en renners in onzekerheid of we nog gaan rijden. Er wordt gekeken naar een invulling van de kalender, eventueel vanaf juni. En voordat dat besproken is slingert de UCI de kalender voor die week de wereld in. Dat geeft mij het gevoel: voordat we andere mensen een plekje geven, pikken wij dit alvast in."

Puzzel

Als er straks weer gekoerst gaat worden, wordt het samenstellen van een agenda nog een hele puzzel. UCI-voorzitter David Lappartient gaf al aan dat de belangrijkste eendagsklassiekers voorrang krijgen. Plugge snapt daarom niet dat men bij de UCI nu al op de proppen komt met de Mixed Relay. "Alles staat nu op losse schroeven, je kunt de wielerkalender opnieuw inrichten zoals je wilt. En dan claimen zij als eerste hun plekje, terwijl je ook noodlijdende organisatoren kan helpen door dat weekend af te staan", klinkt het. "Als je het echt meent, dan zorg je ervoor dat dat eerste weekend vrij blijft. En dat kan makkelijk als de individuele tijdrit weer naar de woensdag wordt verplaatst."

Laatste nieuws