Mark Cavendish worstelde met depressie

Mark Cavendish heeft in een interview met The Times onthuld dat hij sinds halverwege 2018 worstelde met een depressie. In dezelfde periode werd de sprinter gediagnosticeerd met het Eppstein-Barr virus, maar hij vertelt dat er licht is aan het einde van de tunnel. Hij kijkt er naar uit om bij Bahrain-McLaren te laten zien wat hij kan.

Mark Cavendish worstelde met depressie

"Het is niet alleen mijn fysieke gezondheid geweest, die de afgelopen jaren een klap heeft gehad", vertelt Cavendish over de periode dat het virus er voor zorgde dat hij niet op zijn gebruikelijke niveau kon presteren. "Ik heb in deze periode behoorlijk hard gevochten met depressie. In augustus 2018 werd bij mij de diagnose klinische depressie gesteld."

"Ik heb er geen medicijnen tegen genomen", vertelt hij. "Maar ik heb wel hulp gekregen. Het was een donkere periode, maar ik sta nu aan de andere kant. In ieder geval, zoveel als ik kan. Ik denk dat ik daar uit ben gekomen en dat is fijn. Ik kan nu op zoek naar positieve kanten."

'Dat onzekere gevoel heb ik twee jaar gehad'

Sinds april 2019 is Cavendish genezen van het virus en daarom moest 2020 een nieuwe start voor hem worden. Maar in plaats van te koersen, spendeert hij nu noodgedwongen meer tijd met zijn gezin. De gevolgen van het coronavirus immers. Cavendish vindt het niet heel vervelend, hij is normaal gezien immers veel van huis. "Om te kunnen doen wat ouders doen, maakt me gelukkig. Het houdt me supergemotiveerd en gezond denk ik." De onzekerheid over wanneer hij weer kan koersen speelt hem dan ook geen parten. "Dat onzekere gevoel, dat je niet weet wanneer je weer mag koersen, heb ik twee jaar gehad."

Nieuws
  • Cor Vos