Dumoulin: 'Elk seizoen moet een maand opschuiven'

Niet meer koersen in de sneeuw, maar in plaats daarvan in het najaarszonnetje. Tom Dumoulin komt met het idee om, los van de coronacrisis, het seizoen een maand te verplaatsen: "Half november is het hier in België en Nederland vaak nog fantastisch weer."
Dumoulin: 'Elk seizoen moet een maand opschuiven'

In een videogesprek met Sporza vertelt Tom Dumoulin dat hij het niet erg vindt dat er nog zoveel onzekerheid is over het wel of niet doorgaan van de Tour de France. "Liever nu nog onzekerheid dan al de zekerheid te hebben dat het niet doorgaat. Als de organisatie een sprankeltje hoop heeft, dan hoop ik mee", klinkt het.

De kans is zeer groot dat de Tour verplaatst wordt. Volgens Dumoulin is verplaatsen naar september niet realistisch. Vlak voor de Vuelta lijkt hem een realistischer scenario. Hij vindt ook dat het seizoen verlengd moet worden tot half november, zodat de voorjaarskoersen in het najaar verreden kunnen worden. "Het WK houden we op zijn plaats en daarvoor rijden we dan de Tour en de Vuelta." De Giro wordt volgens hem wel lastig, tenzij deze op hetzelfde moment als een andere grote ronde wordt verreden.

En dan schiet hem ineens een idee te binnen: "Ik vind dat elk seizoen een maand zou moeten opschuiven. Half november is het hier in België en Nederland vaak nog fantastisch weer, terwijl we half februari soms nog sneeuw hebben of zo", oppert hij. "Als we nu dit seizoen verlengen tot november, dan beginnen we in 2021 een maand later en dan houden we die periode in de toekomst aan. Dat lijkt mij fantastisch."

Laatste nieuws