Sporza zendt retro-editie Gold Race uit. De juiste keuze maken lijkt ons eenvoudig!

Aanstaande zondag zendt Sporza weer een retro-klassieker uit: dit keer de Amstel Gold Race natuurlijk. De Vlaamse collega's geven je de keuze uit maar liefst zeven edities. Maakt dat de keuze moeilijk? Waarschijnlijk niet! Een klein doch dringend stemadvies.
Sporza zendt zondag retro-editie Gold Race uit

De vijfde van Raas in 1982, Johan Museeuw in 1994, Dekker versus Armstrong in 2001, Gilbert z'n eerste in 2010, Gasparotto in 2017, Gilbert in 2017 en de laatste uitgave met Mathieu van der Poel. Misschien dat de uitgave van 1985, met Gerrie Knetemann, nog mist in dit lijstje. Al was die editie vooral zo mooi door het legendarische interview dat Knetemann na afloop aan Mart Smeets gaf.

Enfin, Lance Armstrong noemde het de beste koers die hij ooit zag, Michel Wuyts vond het het strafste wat hij dat jaar zag en zelfs de hoofdpersoon van de Amstel Gold Race van vorig jaar wist niet wat hem overkwam. Hoofdschuddend en vol ongeloof kwam Mathieu van der Poel over de finish.

De schrijver van dit stuk heeft, net als u waarschijnlijk, de finale meerdere keren teruggezien en snapt nog steeds niet helemaal wat er gebeurde. Van die schier nutteloze demarrage op de Gulperberg tot die onnavolgbare inhaalrace en die knotsgekke laatste hectometers. Goed, we kunnen er alinea's volzinnen aan gaan wijden, maar beelden zeggen meer dan woorden. Daarom een klein (en dringend) stemadvies: stem op de Amstel Gold Race van vorig jaar. Ook in de poll van Sporza staat Van der Poel voor een inhaalrace, Gilbert gaan momenteel aan de leiding. Stemmen kan hier!

Laatste nieuws