NOS zendt virtuele Ronde van Zwitserland live uit

Deze week staat de virtuele Ronde van Zwitserland op het programma en de NOS gaat de vijf etappes online en via social media live uitzenden. Gio Lippens en Joris van den Berg zijn de commentatoren van dienst.

NOS zendt virtuele Ronde van Zwitserland live uit

Normaal gesproken zou de Ronde van Zwitserland dit jaar van 6 tot en met 14 juni op het programma staan, maar vanwege de coronacrisis wordt deze afgelast. Dat is overigens voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom organiseert Velon in samenwerking met de Ronde van Zwitserland een virtuele uitvoering. Deze editie gaat over vijf (korte) etappes, waarbij renners vanuit huis op hun hometrainer koersen.

Er wordt geen klassement opgemaakt, want de ploegen kunnen iedere dag andere renners opstellen. Ook is de dynamiek van het koersen en ploegentactiek virtueel heel anders, maar het biedt wel een vorm van competitie voor de renners en volgers. Elke dag, van 22 tot 26 april wordt de etappe vanaf 17:15 live uitgezonden.

De NOS zendt alle etappes live uit via haar app, website, Facebook en YouTube.

Etappeschema

Woensdag 22 april Etappe 1: Moudon - Leukerbad (27 km)

Donderdag 23 april Etappe 2: Frauenfeld - Frauenfeld (40 tot 50 km)

Vrijdag 24 april Etappe 3: Fiesch - Disentis-Sedrun (33 km)

Zaterdag 25 april Etappe 4: Oberlangenegg - Langnau (37 km)

Zondag 26 april Etappe 5: Fiesch - Disentis-Sedrun (36 km)

Sterk startveld

Een pak toppers doet mee aan deze virtuele wedstrijd. Zo staan onder meer Bauke Mollema, Robert Gesink, Wout Poels, Mike Teunissen, Wilco Kelderman, Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Primoz Roglic, Greg Van Avermaet en wereldkampioen Mads Pedersen aan de start van minimaal één rit.

Nieuws
  • Cor Vos