HomeNieuws'Movistar aast op Chris Froome'

‘Movistar aast op Chris Froome’

Movistar hengelt naar de diensten van Chris Froome. De 34-jarige Brit is dit jaar einde contract en vertrekt mogelijk al halverwege dit seizoen, omdat hij het kopmanschap in de Tour wil. Froome zou al gesprekken hebben gevoerd met twee andere teams, Movistar zou één van die twee zijn.

Met Egan Bernal en Geraint Thomas in de ploeg is het kopmanschap van Froome, die dolgraag een vijfde keer de Tour wil winnen, beslist geen sinecure. Immers, titelverdediger Egan Bernal heeft al meerdere keren aangegeven voor eigen kans te willen gaan rijden. “Ik ben jong, ik heb de Tour al eens gewonnen en ga de kans om hem nog eens te winnen niet verspillen”, tekent Ciclo21 op.

En ondanks dat Froome einde contract is, is er nog geen sprake van contractverlening bij INEOS. Daarom is Froome volgens Cyclingnews in gesprek geweest met twee andere ploegen over een transfer in augustus dit jaar of aan het eind van dit seizoen. Dankzij de coronacrisis vindt de Tour in het najaar plaats, waardoor Froome dit jaar de Tour nog voor een ander team kan rijden, bijvoorbeeld de ploeg van Valverde en co.

Telecom-fusie

Volgens het Spaanse Ciclo21 is Movistar meer dan geïnteresseerd in de diensten van de Brit. De ploeg van Eusebio Unzué lijkt nadrukkelijk naar de diensten van Froome te hengelen. De Spaanse telecomgigant Telefónica, het moederbedrijf van Movistar, is ondanks gefuseerd met het Amerikaanse Liberty Global. In eerste instantie lijkt dat weinig met Froome te maken te hebben, maar Liberty Global is eigenaar van Virgin Media, een Britse kabelmaatschappij. Beide bedrijven voegen hun Britse activiteiten samen, waardoor het grootste telecombedrijf van het Verenigd Koninkrijk ontstaat. Daardoor wordt de komst van Froome, in eigen land erg populair, wel interessant.

Een transfer in het seizoen is mogelijk, maar alleen wanneer alle betrokken partijen akkoord zijn. Zowel Froome als INEOS hebben er nog niks over losgelaten.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...