Onze 6 totaal fictieve en onrealistische droomtransfers

Een beetje dromen mag. Onze zes fictieve en waarschijnlijk onrealistische droomtransfers.

Froome

Chris Froome

De wellicht meest onrealistische, maar wij zouden wat graag Chris Froome in het shirt van Quick-Step Alpha Vinyl zien. De Belgische ploeg heeft Mark Cavendish weer aan het winnen gekregen en wie weet kunnen ze met Froome nog een huzarenstukje uithalen. Uiteraard niet tegen de vergoeding die hij momenteel krijgt bij Israel-Premier Tech.

Tom Dumoulin

Hoe mooi zou het zijn? De twee intrinsiek beste Nederlandse renners die voor elkaar rijden. Wij pleiten voor Tom Dumoulin in het shirt van Alpecin-Fenix. Al vertelde Thijs Zonneveld onlangs dat ze daar bij de ploeg van Mathieu van der Poel anders over denken. Toch zien wij het voor ons. Dumoulin die koers maakt in een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen.

Mike Teunissen

In de ijzersterke klassiekerkern van Team Jumbo-Visma was Mike Teunissen dit jaar de vierde man. Met de komst van Dylan van Baarle en waarschijnlijk Jan Tratnik zakt hij nog verder in de rangorde. Daarom zou een transfer geen gekke gedachte zijn. Een hereniging met Dylan Groenewegen bij Team BikeExchange-Jayco lijkt ons een zeer logische stap.

Tim Wellens

Tim Wellens rijdt al jarenlang voor Lotto Soudal. Er was sprake van dat hij in het verleden naar Team Jumbo-Visma kon, maar de Belg koos voor een langer verblijf bij de Belgische ploeg. Toch zijn we ervan overtuigd dat hij een nieuwe omgeving goed kan gebruiken. Wij zien het wel voor ons dat Wellens de nieuwe medekopman wordt bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Wout Poels

Wout Poels stond vorig jaar op het lijstje van Team Jumbo-Visma, maar verlengde zijn contract bij Bahrain-Victorious uiteindelijk. Het grote doel van de Limburger is etappes winnen in grote rondes, maar Poels zal bij Bahrain-Victorious ook regelmatig moeten blijven knechten. We zien hem graag tekenen bij een vrijbuitersploeg waar hij de volledige ruimte heeft. EF Education-EasyPost bijvoorbeeld.

Teunissen

Guillaume Martin

Guillaume Martin daalde in de rit naar Napels weer als een natte krant, zijn tijdrit begin deze Giro d'Italia was wederom niet om over naar huis te schrijven. Martin is in alles het prototype van een conservatieve Franse wielrenner. In tegenstelling tot Romain Bardet die beter dan ooit lijkt. Met het vertrek van Thymen Arensman naar INEOS Grenadiers kan Team DSM wel een extra klimmer gebruiken. Martin en Bardet als nieuw tandem bij de ploeg van Iwan Spekenbrink.