Knaven over hoogtestages op El Teide: 'Het is de vraag wie daar heen mag reizen'

Het is eind juni waarschijnlijk weer mogelijk om naar Spanje af te reizen. Dat betekent in theorie ook dat renners weer op hoogtestage kunnen naar El Teide, op Tenerife. Gaat het storm lopen op de vulkaan? Volgens INEOS-ploegleider Servais Knaven gaat dat meevallen, zo vertelt hij op AD.nl.
Knaven over hoogtestages op El Teide: 'Het is de vraag wie daar heen mag reizen'

De vulkaan El Teide op Tenerife is al jaren populair bij wielrenners om op hoogtestage te gaan. Echter, dankzij de lockdown waarin Spanje zich door de coronacrisis in bevindt en omdat de grenzen gesloten zijn, zitten hoogtestages er voorlopig niet in. Nu de Spaanse premies Pedro Sánchez heeft aangekondigd dat de grenzen eind juni weer opengaan, hebben renners de mogelijkheid om weer op hoogtestage te gaan. Servais Knaven vraagt zich af wie er überhaupt naar Tenerife mag afreizen. "We houden rekening met verschillende scenario’s en in Europa zijn meer mogelijkheden voor hoogtestages", legt hij uit. "Alle voorgaande jaren zijn we op El Teide geweest. Renners en trainers zijn er graag. Het is een plek die ze gewend zijn en trainingen zijn daar vertrouwd."

Egan Bernal in Colombia

De twee Britse kopmannen Chris Froome en Geraint Thomas wonen in Monaco, terwijl Egan Bernal in zijn thuisland Colombia verblijft. "De vraag is wel wie in staat zijn om af te reizen", vertelt Knaven op de website van het AD. "In Europa lijkt het nu wat vrijer te worden, maar in Zuid-Amerika gelden op dit moment nog strengere regels."

Laatste nieuws