Deal gaat dan toch niet door: Mitchelton-Scott wordt geen Manuela Fundación

Mitchelton-Scott wordt dan toch geen Manuela Fundación. "We voelden een sterke band met Francisco Huertas en de Manuela Fundación, maar we hebben besloten onze samenwerking niet door te zetten", vertelt Gerry Ryan, eigenaar van GreenEDGE Cycling.
Deal gaat dan toch niet door: Mitchelton-Scott wordt geen Manuela Fundación

Mitchelton-Scott verkeert al een tijdje in financiële problemen en met de Manuela Fundación leken Gerry Ryan en de zijnen een nieuwe sponsor aan zich te hebben gebonden. De Manuela Fundación is een Spaanse stichting, die onder leiding van Franciso Huertas. Gaandeweg de afgelopen week begon het verhaal barstjes te vertonen. Zo werd bekend dat renners en staf tot het einde van dit jaar nog steeds 30% van hun oorspronkelijke salaris zouden krijgen.

Afgelopen woensdag vertelde Ryan dat het bericht dat alles in kannen en kruiken te voorbarig was. "De aankondiging was een beetje te vroeg en er zijn nog veel details te bespreken", vertelde hij. Hij merkte ook op dat er volgende week meer nieuws zou komen. Dat nieuws komt dus vandaag.

"Ondanks dat de onderhandelingen zijn geëvolueerd sinds de aankondiging afgelopen vrijdag, hebben we besloten onze samenwerking niet voort te zetten. We wensen de heer Francisco Huertas en de Manuela Fundación het allerbeste voor de toekomst", zegt Ryan in een statement op de website van het team.

Zowel het dames- als het herenteam van blijft dit jaar wedstrijden rijden onder de naam Mitchelton-Scott. Renners, rensters en personeel krijgen ook weer volledig betaald.

"De wereldwijde COVID-19 crisis heeft voor veel nieuwe uitdagingen gezorgd, maar onze primaire focus blijft onze atleten en ondersteunend personeel", verzekert Ryan. "Dit omvat een terugkeer naar het volledige salaris voor alle rijders en personeel zodra de WorldTour wedstrijden in augustus weer beginnen en een verbintenis tot het jaar 2021, terwijl we opzoek gaan naar een geschikte sponsor."

  • Mitchelton-Scott

Laatste nieuws