'Renners en staf Manuela Fundación krijgen tot einde dit jaar 30% salaris'

Vorige week werd bekend dat het noodlijdende Mitchelton-Scott een nieuwe sponsor heeft: Manuela Fundación. Toch zorgt dit voor de nodige vraagtekens, want er is weinig bekend over de stichting. Verschillende bronnen van CyclingTips melden dat renners en staf tot het einde van dit jaar slechts 30% van hun salarissen krijgen uitbetaald.
'Renners en staf Manuela Fundación krijgen tot einde dit jaar 30% salaris'

Dat het niet goed ging met Mitchelton-Scott, was al even duidelijk. Dankzij de coronacrisis hadden sponsoren het moeilijk en daarom leverden renners en staf 70% van hun salarissen in. Vorige week kwam er dan het goede nieuws dat de ploeg met de Manuela Fundación een nieuwe sponsor gevonden heeft, maar die stichting wordt omringd door onduidelijkheid.

Meerdere bronnen rondom het team vertellen dat alle renners en staf momenteel 30% van hun reguliere salaris ontvangen en dat die regeling tot het einde van het jaar zal blijven bestaan, ondanks dat er een nieuwe sponsor aan boord gekomen is. Dat meldt CyclingTips.

Manuela Fundación heeft geen eigen website, met achtergrondinformatie en dergelijke en is officieel nog niet operationeel. Over de man achter de stichting, Francisco Huertas, is vrij weinig bekend. Hij zou een autobedrijf en constructiebedrijf bezitten in het zuiden van Spanje en daarmee al langere tijd actief zijn in de sportsponsoring. Overigens kwam dat bedrijf in 2008, toen het sponsor was van een voetbalclub in de financiële problemen. Tegenwoordig werkt Huertas met zijn vrouw aan de Manuela Fundación, vernoemd naar hun overleden dochter.

Het is niet duidelijk hoe lang Manuela Fundación zich aan het team bindt, hoewel er in het persbericht over een langetermijn-deal werd gesproken. Ook is het niet duidelijk of de (Australische) licentie van het team wordt overgenomen door de Spanjaarden. Een groot deel van de renners is einde contract en CyclingTips verwacht dat er meer Spaanse renners worden gecontracteerd voor volgend jaar.

Laatste nieuws