Goed nieuws voor de wielersport: vanaf 1 juli evenementen weer toegestaan

Gisteravond maakte premier Rutte in een persconferentie bekend dat het vanaf 1 juli weer toegestaan is om evenementen te organiseren. Wanneer iedereen anderhalf meter afstand kan houden, geldt er geen maximum aan het aantal bezoekers. Voor sporters is er een uitzondering, bij contactsporten hoeft geen afstand te worden gehouden.

Goed nieuws voor de wielersport: vanaf 1 juli evenementen weer toegestaan

Ook gaan sportkantines weer open, maar moet er (net als in kleedruimtes) wel afstand worden gehouden. Voor jongeren tot 18 jaar is het niet verplicht om afstand te houden. Overigens ligt er wel een doorslaggevende rol bij gemeentes en veiligheidsregio's. Zij verlenen uiteindelijk de vergunning voor een evenement. Premier Rutte verwacht dat grote evenementen pas vanaf halverwege augustus kunnen plaatsvinden.

Vanaf september staan er UCI-koersen in Nederland op de agenda. Het gaat om de Boel Ladies Tour in het begin van die maand en de BinckBank Tour eind september. Op 10 oktober wordt, als alles volgens plan gaat, de Amstel Gold Race verreden. Dit nieuws betekent dat er voor die tijd wel nationale en regionale wedstrijden kunnen worden verreden.

Nieuws
  • Cor Vos