'Giro d'Italia begint dit jaar met tijdrit van 12,9 km in Palermo'

Dit jaar had de Giro van start moeten gaan in het Hongaarse Boedapest, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Volgens Cicloweb.it trapt de Giro daarom op 3 oktober af met een tijdrit van 12,9 in Palermo.
'Giro d'Italia begint dit jaar met tijdrit van 12,9 km in Palermo'

De Giro had voor het eerst in haar geschiedenis in Hongarije moeten starten, met een tijdrit van 8,6 kilometer en twee ritten in lijn. Nu wordt er uitgeweken naar Palermo voor een iets langere tijdrit. Men verwacht dat dit parkoers meer tijdritspecialisten aan zal trekken. Na de openingstijdrit blijft de Giro nog twee dagen op Sicilië. De tweede etappe zou een rit van Monreale naar Agrigento zijn, waarna er in de volgende rit wordt gefinisht op de Etna.

Dit jaar vindt de Giro dus van 3 tot 25 oktober plaats. Inmiddels is al duidelijk dat de koers door kan gaan met publiek, maar het definitieve parkoers is nog niet gepresenteerd. Dat zou ergens eind deze maand moeten gebeuren. Ondertussen hebben kleppers als Richard Carapaz (titelverdediger), Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang en Remco Evenepoel al aangegeven te starten. Voor de sprints is het uitkijken naar onder meer Caleb Ewan, Peter Sagan, Elia Viviani, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.

Laatste nieuws