Grand Départ Kopenhagen wordt uitgesteld naar 2022

De kans is groot dat de start van de Ronde van Frankrijk in 2021 niet in Kopenhagen maar in Bretagne plaatsvindt. Kopenhagen zou dan in 2022 de start van de Tour mogen organiseren.
Prudhomme

De Franse krant Le Télégramme liet donderdag doorschemeren dat de start van de Tour in 2021 waarschijnlijk in Bretagne plaats zou vinden. De ASO wilde een alternatief voor het Grand Départ in Kopenhagen. Dat komt door het uitstel van het EK voetbal, dat naar de zomer van 2021 is verplaatst. In Kopenhagen worden vier EK-duels gespeeld, waarvan de laatste op 28 juni in de hoofdstad. De Tourstart stond aanvankelijk gepland voor 2 juli maar de ASO wil de Tourstart een week naar voren halen om de Olympische Spelen niet teveel in de weg te zitten. Dat scenario is echter niet acceptabel voor de Deense autoriteiten omdat het teveel druk zou geven het EK en de Tour tegelijkertijd te ontvangen.

Frank Jensen, burgemeester van Kopenhagen: "Het is waarschijnlijk dat de start van de Tour in Denemarken met een jaar wordt verplaatst".

Laatste nieuws