Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Deze week wordt er helaas iets minder gekoerst dan afgelopen week, maar gelukkig staan er wel een paar wedstrijden die meer dan de moeite waard zijn op het programma. Een overzicht!

Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Ronde van Wallonië (17-19 augustus)

Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er gekoerst in Wallonië. Caleb Ewan wist de openingsrit naar Templeuve te winnen. Op maandag staat er weer een vlakke rit op het programma. De ritten van dinsdag en woensdag zijn dan weer flink heuvelachtig. Overigens heeft de organisatie de precieze route niet vrijgegeven. Dat doet men om grote publieke belangstelling te vermijden en dat heeft dan weer alles te maken met het coronavirus.

Met onder meer Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, John Degenkolb, Arnaud Démare, Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Matteo Trentin, Oliver Naesen, Sam Bennett en de al genoemde Caleb Ewan staat er een hoop schoon volk aan de start.

De Ronde van Wallonië wordt dagelijks uitgezonden door Eurosport, Sporza zendt de wedstrijd uit via een livestream op de website.

Tour du Limousin (18-21 augustus)

De Tour du Limousin is een vierdaagse etappekoers die, zoals de naam al doet vermoeden, in de Franse Limousin wordt verreden. Deze regio ligt in het midden van Frankrijk. Op de startlijst zien we vooral Franse ploegen, maar Sunweb en UAE-Team Emirates zijn ook van de partij. Cofidis, AG2R La Mondiale en Groupama-FDJ zijn de andere WorldTour-ploegen. Kijkende naar de startlijst zijn oud-wereldkampioen Rui Costa, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen, Marco Marcato en Danny van Poppel de meest interessante namen.

De eerste etappe is nog redelijk vlak, de overige drie etappes hebben een heuvelachtig profiel.

Giro dell'Emilia (dinsdag 18 augustus)

Op dinsdag 18 augustus rijden zowel de dames als de heren de Giro dell'Emilia in het flink heuvelachtige gebied ten zuiden van Bologna. De wedstrijd finisht traditioneel op de San Luca, die meer dan pittige kuitenbijter met langs de weg de kenmerkende galerijen. Bij de mannen kiest de organisatie ervoor om 6 renners per ploeg toe te staan, zodat er liefst 29 ploegen aan de start verschijnen. Er staan veel grote namen aan de start: Vincenzo Niballi, Giulio Ciccone, Richard Carapaz, Diego Ullisi, Jakob Fuglsang, Fabo Aru en Iván Sosa om maar een paar te noemen. Titelverdediger Primoz Roglic is er niet bij. Zijn ploeg Jumbo-Visma doet niet mee.

Bij de dames doet titelverdedigster Demi Vollering wel mee. Net als onder meer Marta Bastianelli, Lucinda Brand, Lizzie Deignan en Emilia Fahlin.

NK Wielrennen (22 en 23 augustus)

De Drentse Col du VAM is op 22 en 23 augustus het decor van de nationale titelstrijd. De organisatoren hebben gekozen voor een kort, compleet afgesloten circuit van 7 kilometer lang met daarin steeds de Col du VAM, een oude afvalbult in de buurt van Wijster. De heren moeten maar liefst 54 over dat heuveltje, voorzien van een stukje keien, heen. Er mag maar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn, in verband met corona natuurlijk.

De vrouwenwedstrijd vindt op zaterdag plaats, de mannen mogen op zondag fietsen om de trui. Bij de vrouwen staan nagenoeg alle grote namen aan de start. Bij de mannen is dat een ander verhaal, omdat de Tour de France niet veel later begint. Toch staan er met Mathieu van der Poel, Sebastian Langeveld, Ramon Sinkeldam en Niki Terpstra meerdere oud-kampioenen aan het vertrek.

De NOS is er beide dagen bij en zendt de wedstrijd live uit.

Nieuws
  • Cor Vos