Wout van Aert toont zich voorbeeldige luxeknecht: 'Zelfde motivatie voor deze rol als wanneer ik voor eigen rekening koers'

Wout aan het woord. Hij blikt vooruit op de Tour de France.
wout van aert

Vlak voor aanvang van de Tourtsart stelt Wout van Aert in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zich bescheiden en dienstbaar op. Ook nu er na het wegvallen van Steven Kruijswijk in de persoon van Amund Grøndahl Jansen een extra 'hardrijder' in de ploeg zit, verandert er volgens Van Aert weinig. "Tuurlijk, als het werk van Tony Martin eropzit hebben we met Amund er een extra mannetje bij. Dat betekent dat hij in en ik het werk daarna wat meer kunnen verdelen, maar zoveel verandert er er ook weer niet aan mijn persoonlijke taak."

In die rol kan dé man van het pré-coronaseizoen zich nog steeds prima vinden. "Deze tactiek hebben we al heel lang geleden afgesproken en ik sta daar honderd procent achter. Ik heb dezelfde motivatie voor deze rol als wanneer ik voor eigen succes mag rijden in andere wedstrijden. Het is niet zo dat ik nu Amund erbij is ineens vol voor ritzeges ga."

Dat bewijst Van Aert wel met wat hij te zeggen heeft over de openingsetappe, die hem in principe op het lijf geschreven is. "Ik heb het parcours en het roadbook nog niet uitgebreid bekeken. Maar het wordt sowieso een hectische dag. Normaal gesproken is het mijn primaire taak om de kopmannen erdoorheen te loodsen."

Ook de groene trui moet nog even wachten. "Die groene trui, dat doe je er niet even bij. Ik ga me niet mengen in de tussensprints en het sprokkelen van punten. Ik wil zeker eens voor het groen gaan in de Tour, maar niet deze editie. We gaan met de ploeg vol voor het geel."

  • Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert

Laatste nieuws