De aanval loont: Kragh Andersen soleert naar zijn tweede en Sunwebs derde zege deze Tour

Na alle bergen van de laatste dagen weer eens een (relatief) vlakke etappe. Het werd een spektakelstuk. Zo verliep het!

kragh andersen
  • Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen

Zouden de vluchters hun kans mogen gaan of was het aan de sprinters? Dat was de vraag die boven de negentiende etappe van deze Tour hing. En als het voor de sprinters was, wie zou de vluchtgroep dan terug gaan halen? Dat moesten uiteindelijk de mannen van BORA doen vanwege een slimme zet van Deceuninck-QuickStep: die ploeg stuurde Remy Cavagna vooruit.

Voor Cavagna aan zijn solo-onderneming begon, probeerde een groepje met onder andere de etappewinnaar van gisteren Michal Kwiatkowski in de gelederen het. Toen de Fransman eenmaal weg was, probeerde Dylan van Baarle het nog, die op den duur gezelschap kreeg van drie andere renners, maar het peloton rekende ze weer in. Het was de Fransman die het grootste deel van de etappe solo vooraan reed, al vielen ook Pierre Rolland, Luke Rowe en Benoit Cosnefroy nog aan vlak voor de tussensprint 49 kilometer van de meet.

Het trio kwam bij Cavagna, maar ze werden al snel ingerekend. Het was het sein voor een spetterende finale waarin de klassiekermannen en de sprinters zich roerden. Er vormde zich een groep met twaalf man die meer dan twee minuten voorsprong nam op het peloton: Luke Rowe (Ineos), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Oliver Naesen (AG2R), Sam Bennett en Dries Devenyns (Deceuninck-Quick Step), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Greg van Avermaet en Matteo Trentin (CCC Team), Jack Bauer en Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Nikias Arndt en Soren Kragh Andersen (Team Sunweb).

Met Sagan en Bennett erbij waren er uiteraard mannen bij die het niet op een sprint wilden laten aankomen. Søren Kragh Andersen, die deze Tour al een etappe won, was één van hen. De Deen demarreerde met nog 16 kilometer te gaan en had met binnen mum van tijd een mooi gat van meer dan 30 seconden op zijn elf medevluchters.

Het gat werd in de laatste 10 kilometer alleen maar groter. De sterke Andersen had bijna een minuut op de streep en schreef zijn tweede en Sunwebs derde etappe van deze Tour bij.

De top 10 van de dag

Nieuws
  • Cor Vos