Trek-Segafredo schorst jonge Amerikaan Quinn Simmons voor onbepaalde tijd

Een rel rondom de juniorenwereldkampioen van Yorkshire blijft bepaald niet zonder gevolgen.
quinn simmons

In een statement dat Trek-Segafredo vannacht naar buiten bracht via het eigen Twitter-kanaal (zie hieronder) maakt de World Tour-ploeg bekend dat het de jonge Amerikaan Quinn Simmons voor onbepaalde tijd schorst. Directe aanleiding is een reactie van de juniorenwereldkampioen van 2019 op een tweet van de Nederlandse wielerjournalist José Been.

Been schreef in een - inmiddels door haar verwijderde - tweet dat ze niet zit te wachten op Trump-fans als volger. Quinn Simmons reageerde daarop met een 'bye' en een zwart zwaaiend handje (zie hieronder). Dat zwarte handje schoot bij veel andere Twitteraars in het verkeerde keelgat, gezien de gevoeligheden in het (met name Amerikaanse) racismedebat; zij vroegen Trek-Segafredo om een reactie.

Die kwam er dus in de vorm van het statement en de schorsing voor onbepaalde tijd. Simmons staat bekend als groot Trump-fan en kwam al eerder in opspraak met gevoelig liggende tweets en Instagram-posts, onder andere over het coronavirus (zie hieronder). Trek is een Amerikaans fietsenmerk en heeft grote commerciële belangen in dat land.

Hier lees je de tweets waar in het artikel naar wordt verwezen

Een screenshot van de verwijderde tweet van José Been en de reactie van Simmons.
  • Quinn Simmons

Laatste nieuws