Gerucht: aankomst op Alpe d'Huez in de Tour van 2021 (plus nog veel meer geruchten over het parcours)

Hier is een rondje geruchten over het het Tourparcours van volgend jaar. Over anderhalve week weten we het zeker, want dan is de officiële presentatie.
alpe d'huez

De Giro en de Vuelta zijn bezig, maar de Tourparcoursgeruchtenmachine draait ook op volle toeren. Het laatste gerucht is dat 'De Nederlandse Berg' volgend jaar weer terug is in de ronde, zo meldt de Franse website Actu.

Het zou enigszins logisch zijn, want in 2018 werd 'De Alp' voor het laatst beklommen in de Ronde van Frankrijk. Toen won Geraint Thomas er, terwijl Tom Dumoulin zijn sprint een beetje verprutste door een schakelfout. Maar het was vooral Steven Kruijswijk die onze harten stal die dag. Hij ondernam een solopoging die helaas strandde op de legendarische Tour-berg.

Steven Kruijswijk op de Alpe d'Huez in 2018

Meer geruchten

Naast de aankomst op Alpe d'Huez zijn er nog veel meer betrouwbare en minder betrouwbare geruchten over het parcours. Dat de eerste vier etappes door Bretagne varen en dat daarbij op dag twee de aankomst ligt op de uit eerdere Tours al bekende Mur de Bretagne lijkt wel zeker.

Na de vier dagen in Bretagne zou er op dag vijf een individuele tijdrit van maar liefst 50 kilometer op het programma staan. Voorts wachten er drie bergetappes in de Alpen, waarna de Pyreneeën met een bezoekje vereerd worden. Op de voorlaatste dag staat er nog een individuele tijdrit op het programma.

Hieronder zie je alle geruchten in een tabel, met daaronder hoe het eruitziet als je het in de kaart vabn Frankrijk intekent.

Laatste nieuws