Wout van Aert blikt vooruit op veldritseizoen: 'Verheug me op gevechten met Mathieu' 

Komend weekend is het zover: Wout van Aert maakt zijn rentree in het veld. Hij beschouwt voor.
wout van aert

Wout van Aert trainde de afgelopen week hard in Girona om een basis te leggen voor zijn crossseizoen dat aanstaande zaterdag begint met de X20-cross in Kortrijk (hier zie je het hele voorlopige programma van Van Aert). In gesprek met z'n persoonlijke sponsor Red Bull zegt hij dat hij uitkijkt naar de duels met eeuwige concurrent Mathieu van der Poel, maar zegt hij ook dat het moeilijk zal worden hem te verslaan.

"Zelfs als ik goeie benen heb. Iedereen weet wat Mathieu allemaal met de fiets kan qua techniek. Maar dat houdt niet in dat ik het niet ga proberen. De afgelopen jaren heb ik door blessures niet heel veel kunnen laten zien in het veld. Nu kom ik uit een wegseizoen waarin alles heel goed ging; er is geen reden om aan te nemen dat het straks in het veld minder zal gaan. In januari hoop ik op m'n best te zijn, op de wereldkampioenschappen in eigen land."

Om zich specifiek op de crossen voor te bereiden trainde Van Aert de afgelopen weken vooral op zijn explosiviteit. "Dat heb je nodig in de cross. Het is na iedere bocht sprinten geblazen. Ik zal de eerste crossen waarschijnlijk nog niet op m'n best zijn. Dat moet gebeuren na mijn tweede trainingsperiode voor de Kerstdagen."

Uiteraard ziet de Belg in Mathieu van der Poel zijn belangrijkste concurrent. "Hij is de afgelopen jaren de standaard in de cross en dat zal de komende jaren ook niet veranderen denk ik. Maar vlak ook de rest niet uit. Eli Iserbyt is erg sterk en ook Toon Aerts maakt indruk. Het verschil tussen mij en Mathieu en de rest van het veld zal kleiner zijn dan toen we ons nog meer op cross focusten."

Tenslotte laat Van Aert zich nog uit over die combinatie van weg en cross. "Soms denk ik weleens: wat doe ik mezelf aan met dat vele rijden en trainen op verschillende disciplines. Maar aan de andere kant zou ik het ook helemaal niks vinden om de hele winter geen doel te hebben en te moeten wachten met koersen tot februari of maart. Dat zou ik echt niet kunnen. Bovendien heb ik coaches die ervoor zorgen dat ik het fysiek allemaal aankan. Daar heb ik alle vertrouwen in", besluit Van Aert.

In de eindejaarsspecial van Wieler Revue lees je een groot interview met Wout van Aert. Het nummer ligt bijna in de kiosk, maar via onze Black Friday-aanbieding is het nog veel voordeliger! Klik hier om er gebruik van te maken

Laatste nieuws