Deze 5 renners vielen volgens ons (een beetje) tegen afgelopen seizoen

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn; afgelopen seizoen vielen er ook renners tegen. Onze redacteur zet de 5 renners op een rijtje die hij het meest vond tegenvallen. (Renners die geblesseerd waren of terugkwamen van een blessure - ja, dat is ook Tom Dumoulin.. - heeft hij niet meegenomen.)
alejandro valverde

1) Alejandro Valverde

De jaren lijken toch echt te gaan tellen. Alejandro Valverde kwam op zijn 39ste tot niet één zege in het shirt van Movistar. In het shirt van Spanje leverde hij z'n beste prestatie: 8ste op het WK. Als de beste prestatie van Valverde een 8ste plek is, dan weet je genoeg... 2020 was een tegenvaller! Hopelijk kan hij in 2021 op een waardige manier afscheid nemen als prof - ik ga ervan uit dat 2021 dan toch echt z'n laatste seizoen wordt...

2) Elia Viviani

Dat een overstap van QuickStep naar een ander team inhoudt dat het allemaal wat minder wordt, wil ik nog wel geloven - je mist dan immers onder andere de geweldige Michael Mørkov als lead-out. Maar Viviani reed werkelijk geen deuk in een pakje boter. Hij kwam er zowel in de Tour als de Giro niet aan te pas in de massasprints. Viviani's beste resultaat: een tweede plek in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve.

3) Vincenzo Nibali

Nibali fietste ook nog naast het ruziemaken met Jakob Fuglsang en anderen. Dat ging in de Ronde van Lombardije niet helemaal onverdienstelijk met een zesde plek, maar in de Giro viel het toch wel tegen. Helemaal nergens heeft Nibali ook maar iets kunnen proberen. Hij kwam in het stuk niet voor. Beginnen bij Nibali de jaren ook te tellen of lag het aan z'n voorbereiding (twee hoogtestages), zoals de Siciliaan zelf zegt?

4) Thomas de Gendt

Met pijn in het hart schreef ik de naam van Thomas de Gendt achter het getalletje 4), maar het moet toch echt. In de Tour zei hij het zelf al: niet de benen van het jaar 2019. En dus bleven de indrukwekkende solo's achterwege. Hij probeerde het wel, vooral in de Giro, maar het was steeds nét niet. Een 'normaal' seizoen ligt hem waarschijnlijk ook beter, dus hopen op 2021, want De Gendt is normaal gesproken een sierraad voor de sport.

5) Peter Sagan

Jaja, die ene etappe in de Giro naar Tortoreto was fantastisch. Maar een renner als Sagan moet wat mij betreft meer laten zien dan één eruptie. In de Tour was het allemaal maar mat en ongeïnspireerd. Hopelijk kan Sagan het vuur van die etappe naar Tortoreto doortrekken naar 2021 en krijgen we de 'oude' Sagan weer wat vaker te zien.

Laatste nieuws