Hier lees je de belangrijkste reacties uit de wielerwereld op het tijdelijk stoppen van Dumoulin

Na het verrassende nieuws over de tijdelijke break van Tom Dumoulin deden veel mensen uit de wielerwereld er hun zegje over. In dit artikel lees je een overzicht met de belangrijkste reacties, onder ander anderen van Michael Boogerd, Bram Tankink en Joop Zoetemelk.

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma reageert in een video op de site van de ploeg

"Dit is heftig nieuws. We gaan voorlopig een hele goeie renner missen. Maar we steunen Tom. Uiteindelijk is het zo dat de mens boven de atleet gaat. We hebben er al heel lang en vaak over gesproken en hem hulp aangeboden, maar de vraag bleef bij hem opkomen. Het is belangrijk dat we in de basis kunnen genieten van wat we aan het doen zijn, genieten van trainingsritjes, van het doelen stellen. Als daar het plezier uit wegvloeit, komt het punt dat je je afvraagt of je het nog wel wil."

Hieronder zie je de hele video, waarin Zeeman er nog wat dieper op ingaat.

Michael Boogerd herkent het verhaal van Dumoulin wel een beetje, zegt hij tegen het AD

"Ik denk wel te weten hoe hij zich voelt. Laat ik het zo zeggen: van mij werd ook heel veel verwacht. Eigenlijk heel het wielerseizoen door. Daar heb ik mee geworsteld. Dan zeiden mensen tegen mij: kijk nou eens wat je allemaal hebt. Gezonde kinderen, een mooie vrouw, een riant salaris, twee dikke auto’s voor de deur. Maar zo simpel is het allemaal niet hè. Zo bezien heb ik respect voor de keuze die Tom nu maakt. Hij gooit een miljoenensalaris aan de kant. Dat is niet niks. Moedig."

Oud-renner en fietsvriend van Dumoulin Bram Tankink reageert met een tweet

Ook wielerjournalist Thijs Zonneveld reageerde via Twitter (en schreef hier een langere analyse)

En Danny Nelissen kwam met een mooie wijsheid van Chantal Blaak

Oud-Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen reageren in het AD

Joop Zoetemelk: "Veel winnen schept verwachtingen. Daar moet je eigenlijk niet te veel over nadenken, maar dat is niet altijd makkelijk. Ik vind het moeilijk om voor hem te spreken, omdat alleen Tom weet wat hij precies voelt. Als hij dit de goede keuze vindt, dan kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Hopelijk komt hij terug, want ik zie hem graag fietsen."

Jan Janssen: "Altijd maar moeten presteren, dat is heel zwaar voor een mens. Het volk ziet alleen die sterke renner aan de buitenkant, niet de zwaktes aan de binnenkant. Ik heb uiteindelijk nooit het besluit genomen om vroeg te stoppen. Dan liet ik mijn fiets een week in de koffer en ging ik daarna weer verder. Maar dit is wel even iets anders. Ik hoop vooral dat het goed met hem gaat en dat we volgend jaar de oude Tom weer zien."

Het bekende Twitter-account La Flamme Rouge reageert met een meme

En steekt Dumoulin zo op humoristische wijze een hart onder de riem met zijn heerlijke zege in de op Cumbre del Sol in de Vuelta van 2015 als uitgangspunt (kijk die hier vooral ook terug, een prachtig staaltje wielrennen!)

En Mathieu van der Poel en Wout van Aert reageerden gisteren na de cross in Hamme. Dat lees je in onderstaand artikel

Nieuws
  • Cor Vos