Leve de vrouwencross! Alvarado wint sprint van Brand na spannende sneeuwcross: 'Hele stukken niet goed in pedalen'

Een millimetersprint (voor veldritbegrippen dan toch..) in Lille. Wat een cross!

lucinda brand alvarado

Geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar wie heeft die nodig als er ook vrouwencross is... Het hele seizoen is het al spannend tussen de Nederlandse vrouwen Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema, maar tijdens de op een na laatste manche van de Soudal Ladies Trophy in Lille (Vlaanderen) mengde ook Sanne Cant zich in de strijd.

Door een leegloper in de laatste ronde moest de Vlaamse in de sneeuw wel toezien hoe Brand en Alvarado na een spectaculaire cross een even spectaculaire sprint voor de zege afleverden. Brand begon op kop, maar Alvarado won uiteindelijk nipt.

Na afloop was ze blij, maar ook door de kou bevangen. "Ik hoop dat ik kan praten, want m'n kaken lijken wel bevroren. En m'n handen tintelen ook helemaal. Het was de hele wedstrijd spannend. Dan weer lag die op kop en dan weer die. Ik zat de hele wedstrijd eigenlijk in de chasse patate, maar gelukkig kon ik aan het einde toch nog aanpikken bij Lucinda, die een sterke slotronde reed. In de sprint liepen allebei onze benen denk ik vol. Degene die het 't langst volhield won."

Lucinda Brand kon wel leven met de tweede plek na afloop. "Het was een hele lange sprint. En vanwege de seconden voor het klassement besloot ik gewoon zo lang mogelijk zo hard mogelijk te sprinten en als Ceylin er dan overheen komt, was ze gewoon de sterkste. Het was heel lastig in de sneeuw. Ik kon hele stukken niet goed inklikken in m'n pedalen."

Cyclocross
  • Cor Vos