Wuyts, De Cauwer en Zonneveld blikken vooruit op voorjaar: 'We krijgen een fantastische Roubaix!'

Zij zijn de kenners, dus wie zijn wij om ze tegen te spreken... Lees hieronder wat ze van komend voorjaar verwachten.

parijs-roubaix

In de Sporza-podcast De Tribune blikken José de Cauwer, Michel Wuyts en Thijs Zonneveld uitgebreid vooruit op het wielervoorjaar dat zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad officieus begint. De drie wielerkenners hun verwachtingen liegen er niet om, qua spektakel. Uiteraard zijn de ogen daarbij vooral gericht op Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Met name in Parijs-Roubaix verwachten de drie vuurwerk van de twee matadoren. Zonneveld: "Als zij gaan op Carrefour de l'Arbre kan niemand volgen. Maar ik denk niet dat ze tot daar gaan wachten. Ze gaan de finale al ontzettend vroeg openen. Ze willen niet gevangen zitten in het spel van Deceuninck-Quick Step en Trek-Segafredo. Op 80 kilometer van de finish zullen ze zelf koersen. Het wordt een fantastische Roubaix!"

Michel Wuyts kan zich daar wel in vinden. "Als hun vorm optimaal is, dan kunnen we daar stoten zien die we in geen jaren gezien hebben." José de Cauwer tempert de verwachtingen enigszins en waarschuwt voor al te veel enthousiasme van de crossers op de kasseien. Volgens hem is het risico op lek rijden dan groter.

De drie heren zien in de ploegen van zowel Van Aert als Van der Poel nog wel een achilleshiel, al is Alopecin-Fenix wel verstandig bezig volgens Wuyts. "De ploeg moet meegroeien met Mathieu en daar hebben ze al vonken van laten zien. Maar de wedstrijd pertinent in handen nemen, dat moeten ze niet doen. Ze hopen nu op een mannetje naast Mathieu in de finale."

Toch zal het uiteindelijk natuurlijk op de kopmannen aankomen. En net als in het veldrijden met Pidcock klopt daar ook een derde man aan de deur in het Vlaamse werk: Julian Alaphilippe. "Vergeet niet, vorig jaar hebben die drie - zonder pech voor Alaphilippe - iedereen vernederd in de Ronde van Vlaanderen. Ze hebben iedereen naar de Filistijnen gereden."