E3-Prijs wordt 'grootste wielerparty ever' volgens organisatie

Zin in een online vrijdagmiddagborrel? Op 26 maart zit je goed bij de E3-Prijs! Hieronder lees je wat de organisatie van de koers allemaal van plan is om er een mooi (en modern) wielerfeest van te maken.

e3 prijs

De E3-Prijs, officieel de E3 Saxo Bank Classic, gaat er ondanks de lastige situatie met frisse moed tegenaan om er vrijdag 26 maart toch een mooi wielerfeest van te maken. De organisatie komt met allerlei online activiteiten om de toch al mooie wedstrijd met een feestelijk sausje te overgieten.

Het doel van de organisatie is om er 'de grootste wielerparty ever' van te maken een daarom hebben ze allerlei initiatieven ontwikkeld die zich online afspelen, vertelt PR-verantwoordelijke Jacques Coussens aan Sporza. "Wij pakken op de wedstrijddag uit met een online festivalsetting met de renners als grootste artiesten."

Zo wordt de ploegenvoorstelling een ware happening volgens de PR-man. "Die herleiden tot een saai iets, dat ligt niet in onze aard. Daarom introduceren we een wervelende podiumshow, waarbij ook de jeugd betrokken wordt. Noem het gerust het grootste dancefestival van de wielerwereld."

Verder zijn er nog tal van activiteiten later op de dag tijdens de koers. Zo maakt een DJ een live soundtrack bij de wedstrijd en kun je als supporter van de E3 een kreet insturen die in de loop van de dag op het parkoers te zien zal zijn - je kunt dus Mathieu van der Poel virtueel aanmoedigen. Ook kun je foto's insturen van hoe jij thuis je E3-vrimibo beleeft; op de site supportervane3.be geniet je zo samen met andere wielerliefhebbers van de koers, is het idee.

Chapeau voor de creativiteit van de organisatie om er ondanks corona toch echt iets moois van te willen maken, en met de online rondemiss Germaine (zie onder de tweets van de organisatie) wordt de E3 Harelbeke een fraaie cultkoers - maar het belangrijkste is natuurlijk wat er op de weg gebeurt en dat is ook al jaren om je vingers bij af te likken, en dat zal met onder andere Mathieu van der Poel aan het vertrek deze keer niet anders zijn!

De tweets van de organisatie over de 'E3-experience'

Online rondemiss Germaine is er in ieder geval helemaal klaar voor!

Pelotonpraat
  • Twitter E3 Saxo Bank Classic