Annemiek van Vleuten soleert naar zege in Ronde van Vlaanderen: 'Zóóóó veel jaren op gehoopt'

Tien jaar na haar eerste zege in Vlaanderens Mooiste is dit nummer twee voor Van Vleuten in de Hoogmis!

annemiek van vleuten

38 jaar en ze heeft 'm! Annemiek van Vleuten besloot te wachten tot de Paterberg, maar daar gebeurde het dan ook. Slingerend over de kasseien - zich zelfs even vasthoudend aan de reclameborden - reed ze de anderen uit de wielen.

De resterende 13 kilometers bleef ze voor de zes achtervolgsters voor. Op de top van de Pater had ze zeven seconden op het groepje met onder andere Anna van der Breggen en Demi Vollering; in Oudenaarde op de streep waren het er 25.

Na afloop van de koers was ze lyrisch: "Had hier zóóóóó veel jaren op gehoopt en nu viel het na tien jaar allemaal op z'n plek. We gingen al vroeg koersen met de ploeg. Het was echt een harde koers daardoor, maar daar hou ik van. Op de Kanarieberg wilde ik al even gaan, maar dat was met de wind tegen echt niet slim."

Wachten tot de Paterberg dus. "Asparar, asparar!", wist Van Vleuten al in het Spaans - wachten, wachten. "Op de Oude Kwaremont zat ik al te twijfelen om over Anna heen te gaan, maar uiteindelijk op de Pater dus. Het moest ook wel daar, anders kan het alleen nog op een viaduct, haha."

Na haar aanval op de Paterberg had ze het wel zwaar. "Pfff, ik heb de kilometers afgeteld, ik was echt kapot. Extra speciaal dat het nu voor Movistar is, die hebben nog nooit een klassieker gewonnen, denk il. Ik vind het zelf nog steeds hartstikke leuk. Deze ploeg geeft me nieuwe energie; Vlaanderen stond al jarenlang rood omcirkeld in m'n agenda."

Van Vleuten op de Paterberg

Nieuws
  • Cor Vos