Wat deed Greg Van Avermaet op de dag van Parijs-Roubaix? Koekjes bakken...

We hebben de enige mens op aarde gevonden die blij was met het uitstel van Parijs-Roubaix: de dochter van Greg Van Avermaet!

greg  van avermaet

Greg van Avermaet is als regerend Olympisch kampioen en winnaar van vele andere grote koersen toch bepaald geen koekenbakker. Op de fiets dan, want als hij daar niet opzit is dat wel degelijk iets wat hij graag doet.

Dat blijkt uit een reportage uit Sportweekend van Sporza, waarin we de aspirant-deelnemer aan Heel Vlaanderen Bakt druk in de weer zien met deeg. Tijdens het kneden legt Van Avermaet uit.

"Mijn dochter Fleur doet dat heel graag en er zit altijd een koffiemoment bij, dus dan doe ik het ook graag, haha. We doen dit niet alleen omdat er nu geen Parijs-Roubaix is en de tv op bezoek is; we doen het veel vaker."

Toch is Van Avermaet in deze periode niet de ideale gezinsman als topsporter, vervolgt hij op een meer serieuze manier. "Op dit moment kan je mij geen aangename mens noemen thuis. Dat is enkel zo als de belangrijkste koersen achter me liggen. Bijvoorbeeld als we eens gaan wandelen, wil ik toch ook niet te ver wandelen om niet te lang op mijn benen te staan. Dus je geeft altijd wel iets, maar nooit alles en dat is soms wel moeilijk."

Volgende week zal dochter Fleur de koekjes even alleen met hulp van moeder Ellen moeten bakken, want dan staat voor Vamn Avermaet de aangepaste Amstel Gold Race op het programma. Daar kijkt hij naar uit. "Ik heb deze week het parcours van de Amstel eens bekeken en eigenlijk is het het parcours van het WK waar Philippe Gilbert won. Het is een parcours dat me moet liggen."

Ook het najaar is nu iets om nóg meer naar uit te kijken, met een WK en Parijs-Roubaix vlak na elkaar. "Het WK en Parijs-Roubaix zijn twee koersen waar ik echt wel top wil zijn. Het is een WK in eigen land en dat heb ik nog nooit meegemaakt." De zelfgebakken koekjes nog maar even laten staan tot eind oktober dus...