Mark Cavendish wint tweede etappe Ronde van Turkije, 3 jaar na zijn laatste zege

Het was van februari 2018 geleden dat Mark Cavendish voor het laatst een wielerkoers won. Vandaag maakte hij een einde aan die droogte, door de tweede etappe van de Ronde van Turkije te winnen.

Mark Cavendish wint tweede etappe Ronde van Turkije, 3 jaar na zijn laatste zege

De laatste keer dat Mark Cavendish was op 2 februari 2018, toen hij de tweede etappe van de Dubai Tour won. Gisteren was hij al redelijk dichtbij met een vierde plaats, vandaag was het dan wel raak.

De tweede etappe van de Ronde van Turkije kende de kroniek van de aangekondigde massasprint. Er mocht een groep vluchters wegrijden, maar de sprintersploegen hielden alles onder controle en een nieuwe massasprint was onvermijdelijk.

In de slotfase zagen we een mooi beeld, Fabio Jakobsen die zich bemoeide met de achtervolging. Uiteindelijk liet onze landgenoot het lopen nadat zijn werk was gedaan. Iljo Keisse had het laatste gat gedicht en vanaf dat moment moesten Shane Archbold en Alvaro Hodeg Cavendish naar de zege leiden.

Even leken ze ingesloten te zijn, toen onder meer Alpecin-Fenix sterk op kwam zetten. Zij trokken de sprint aan voor Jasper Philipsen. Philipsen wist André Greipel in zijn wiel, met uiteindelijk Cavendish daarachter. De renner van Deceuninck-Quick Step bleek uiteindelijk verreweg de snelste sprint te hebben. In de slotmeters snelde hij uiteindelijk Philipsen nog voorbij. Arvid de Kleijn werd vierde. Mark Cavendish neemt ook de leiderstrui over van onze landgenoot van Rally Cycling.

Na afloop kreeg de winnaar een dikke knuffel van Fabio Jakobsen.
Nieuws
  • Cor Vos