Evenepoel wacht met coronavaccin tot na Giro: 'Te kort dag'

Remco Evenepoel wacht met zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het supertalent vindt het te kort dag voor de Giro d'Italia en hoopt na de Giro en voor de Spelen toch nog gevaccineerd te kunnen worden.

Evenpoel wacht met coronavaccin tot na Giro: 'Te kort dag'

Alle 170 Olympische en 55 Paralympische atleten uit België kunnen binnenkort een uitnodiging voor een coronavaccin van Pfizer of Moderna verwachten, maar Evenepoel slaat de uitnodiging nog eventjes af. Philip Jansen, teamarts bij Deceuninck-Quick Step legt aan Het Laatste Nieuws uit waarom hij dat doet.

"Remco heeft om te beginnen al een gigantisch aantal antistoffen in het lichaam. Hij had die vorig jaar al en ze zijn torenhoog gebleven. Wanneer er precies een seroconversie (wanneer de bloedwaarden van seronegatief naar seropositief gaan, red.) heeft plaatsgevonden, is ons niet duidelijk. Remco is ook nooit ziek geweest, maar antistoffen zien we natuurlijk wel vaker opduiken bij mensen die het virus asymptomatisch meemaakten."

Daarnaast is men bang voor mogelijke bijwerkingen van het vaccin. "Het is gewoon té kort dag tot de start van de Giro. Na alles wat er is misgelopen en met wat hij allemaal al heeft doorstaan zou het jammer zijn mochten we vlak voor zijn terugkeer in competitie plots moeten terugschakelen", legt Jansen uit.

Jansen benadrukt dat hij het belangrijk vindt dat alle renners van het team een vaccinatie nemen en hij raadt dat ook ten zeerste aan. "Voor Remco is het gewoon 'bad timing'. Met het oog op de Spelen zullen we het zeker laten zetten, maar niet anderhalve week voor de Giro. Na de Giro wel, met veel plezier zelfs. In de hoop dat die kans ons dan nog wordt geboden. Want ik weet hoe moeilijk het is om zo’n vaccinatie opnieuw te plannen."