Jumbo-kopman Bennett voor Giro: 'Top 5 is doel, helaas wel minder hulp'

De Nieuw-Zeelandse kopman van de geelzwarte formatie in de Giro laat zijn licht schijnen over die drie weken in Italië.

george bennett
  • George Bennett George Bennett

De website Cyclingnews sprak met George Bennett voorafgaand aan de Giro waarin hij de kans krijgt zich te bewijzen als kopman in een grote ronde van zijn werkgever Jumbo-Visma. Hij is blij met die kans. "Het is heel speciaal om in een ploeg als Jumbo-Visma de positie te krijgen van leider in een grote ronde, dus die wil ik met beide handen aangrijpen."

Toch moet de kampioen van Nieuw-Zeeland het met een helper minder doen bergop. De ploeg verving Chris Harper voor sprinter Dylan Groenewegen. "De druk op Tobias Foss en Koen Bouwman is veel groter geworden, maar ze zijn sterk en dat kunnen ze aan. Ik heb wat minder hulp, maar met Dylan hebben we extra mogelijkheden op etappezeges deze Giro, zo is het ook natuurlijk."

Voor de eindzege ziet Bennett twee duidelijke favorieten. "Er zijn een paar topkandidaten voor de winst: Simon Yates, Egan Bernal en misschien ook wel Mikel Landa."

Hij schaart zichzelf in een groepje dat daarachter komt. "Die groep is wel groot. Er zijn tien tot vijftien renners die vierde kunnen worden. Mannen als Hugh Carthy, Aleksandr Vlasov, Dan Martin, Pavel Sivakov en de DSM-boys (Bardet, Hindley, red.)." Opvallend genoeg noemt Bennett Remco Evenepoel niet.

Bennett steekt z'n ambitie niet onder stoelen of banken en wil vooraan in dat groepje eindigen. "Ik denk dat top vijf realistisch is voor mij, dat is mijn doel. Maar je moet daar ook niet te veel mee bezig zijn, omdat er veel onzeker is. Doordat ik de Ronde van Baskenland niet heb uitgereden, weet ik ook niet precies waar ik sta ten opzichte van de anderen; ik heb weinig gekoerst."