Mathieu kan borst nat maken: Pidcock wint eerste MTB-wedstrijd met overmacht

Ze hebben met elkaar te maken in het veld, op de weg en straks ook op de mountainbike. Tom Pidcock deelde alvast de eerste tik uit.

tom pidcock

Tom Pidcock is na een prima eerste deel van z'n wegseizoen ook op de mountainbike prima begonnen. Bij z'n eerste wedstrijd van het seizoen in het Zwitserse Leukerbad (eerste manche van de Swiss Cup) liet hij geen spaan heel van de concurrentie.

De Brit viel in de tweede ronde aan en had hij het ingaan van de volgende ronde all een gat van halve minuut. Uiteindelijk reed hij een voorsprong van drie minuten bij elkaar op de eerste concurrent, de Fransman Titouan Carod. Het was de allereerste zege ooit bij de profs van het jonge talent op de mountainbike.

"Het was een rondje dat me goed lag met die klim erin. Een goede voorbereiding op het World Cup-weekend dat eraan komt. Het is m'n eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen dus ik kan met dit resultaat zeker niet klagen. Ik heb het naar m'n zin gehad!", reageerde Pidcock op de site van z'n ploeg.

Het dient gezegd te worden dat het deelnemersveld niet je-van-het was in Leukerbad - al behaalde Carod wel brons op het meest recente WK. Aanstaand weekend is dat anders bij de eerste World Cup in Albstadt. Daar is onder andere Mathieu van der Poel van de partij. Mooi om ook de strijd op de MTB in de gaten te houden!

Nieuws
  • INEOS Grenadiers