Terugkijken: Annemiek van Vleuten ontleed bij Sportlab Sedoc

Mooie achtergrond bij de Olympische droom van Annemiek van Vleuten. We zien Sedoc ook een tijdrittest doen waarbij hij helemaal kapotgaat en zijn respect voor Annemiek nog maar eens toeneemt...

annemiek van vleuten

Eigenlijk is een gouden olympische medaille nog het enige dat ontbreekt op de indrukwekkende erelijst van Annemiek van Vleuten. We kennen allemaal de valpartij in Rio die haar olympische droom in een paar seconden verwoestte.

Daarom is woensdag 28 juli in Tokio dit seizoen haar belangrijkste afspraak. Dan staat de olympische tijdrit op het programma en daar heeft Van Vleuten al een paar jaar haar zinnen op gezet - ook op de wegwedstrijd drie dagen eerder uiteraard, maar de vrouwen rijden wel op een beduidend minder zwaar parkoers dan de mannen.

Alle reden voor oud-atleet Gregory Sedoc om voor zijn op vrijdagavond uitgezonden programma Sportlab Sedoc in Annemiek van Vleuten. In het programma vertelt ze dat ze het heuvelachtige parkoers van de tijdrit al een paar keer heeft verkend (en zelfs de bochten al uit haar hoofd kent).

Daarnaast gaat Sedoc in op de wetenschap achter de tijdrit. Hij praat er met Van Vleuten over en duikt ook zelf de windtunnel in. Daarnaast doet hij een test in een klimaatkamer waarin het klimaat van Tokio wordt nagebootst. In de 22 virtuele kilometer (net zo lang als de vrouwentijdrit in Tokio) gaat hij helemaal kapot en groeit zijn respect voor Van Vleuten en wielrenners in het algemeen zichtbaar. Kijktip dus!